Geplaatst in: ,

Podcast met Egon Beaart

Ontdek in één uur wat de geheimen van persoonlijk leiderschap zijn. Hoe krijg je grip op jouw leven en zorg je ervoor dat jouw leiderschap tot zijn recht komt? In deze podcast praat ik met Egon Beaart. Egon heeft 33 jaar bij Defensie gewerkt en zijn laatste functie was als waarnemend hoofd bureau leiderschap van Defensie.

Egon heeft uitvoerig onderzoek gedaan naar persoonlijk leiderschap en gedrag wat tot vijf keer besproken is in de 2e Kamer der Staten Generaal. Hij heeft zijn MBA met predicaat cum laude gehaald op leiderschap en verander management. We praten over de mythes van leiderschap, over organisaties die zeggen dat leiderschap belangrijk is maar dit niet in de praktijk uitvoeren en over de macht die hiërarchie veroorzaakt waardoor initiatieven als sneeuw voor de zon verdwijnen.

podcast Egon BeaartDaarnaast hebben we het over het belang en de essentie om medewerkers ruimte te geven zodat die weer geloof krijgen in hun eigen kunnen. Hij noemt dit de VIPfactor; Verbinding maken met je innerlijk kompas waardoor je jouw persoonlijke ontwikkeling realiseert. Het gaat niet om de uitvoering maar om de moed te hebben jezelf te durven zijn. Succesvolle veranderingen kunnen worden gerealiseerd samen met en door medewerkers. Geen mooie  plannen van aanpak met allerlei vooraf gestelde en geregisseerde doelen die niet worden gehaald, maar veranderingen samen doen waardoor succes wordt gegarandeerd. Dat is de kracht van de VIPfactor, mensen zichzelf durven te laten zijn en echte ruimte geven aan initiatieven en experimenten. De ziel van de organisatie terug brengen, waar medewerkers weer trots zijn om daar te kunnen werken.

Nieuwgierig geworden? Ga dan nu luisteren naar iemand met wetenschappelijke achtergrond én ervaring hoe het wel kan én moet! Wil je meer weten over Egon en zijn missie, bezoek dan zijn website.

Much love,
marcel lahaije

 

Geplaatst in: ,

Laat een reactie achter