Geplaatst in: ,

Podcast met Toon Walravens

Toon Walravens (1961) groeit op in een crimineel milieu waar hij al snel onderdeel van wordt. Toont klimt op zijn criminele ladder en wordt op de top daarvan veroordeeld voor het leiding geven aan een criminele organisatie. Hij gaat voor 5 jaar naar de gevangenis en daar begint zijn lange weg naar herstel.

Toon gaat 10 jaar in behandeling voordat hij uiteindelijk weer terug kan keren naar de maatschappij. Hij besluit om een opleiding Sociaal Pedagogisch Werk te doen en komt uiteindelijk terecht bij de GGZ in Eindhoven.

In 2013 heeft hij de internationale ‘Redemption & Justice Award’ in Leicestershire in Engeland in ontvangst genomen. Deze award komt van No Offence, een internationale netwerkorganisatie die zich bezighield met uitwisseling van kennis, meningen en verschillen perspectieven op het gebied van justitie/forensische zorg.

In 2015 wordt er een boek over Toon geschreven: Toon W. is hersteld en op dit moment wordt er gewerkt aan een documentaire over zijn leven die in januari 2021 zal verschijnen.

Enjoy!
marcel lahaije

Geplaatst in: ,

2 reacties

 1. Toon Walravens op 23 oktober 2020 om 20:44

  Bedankt Marcel voor de fijne samenwerking!

  Met hartelijke groet
  Toon

  • Johanna van Laarhoven van Gijsel op 31 oktober 2020 om 16:24

   Hallo Toon
   Ik zit hier onder de overkapping jou verhaal te luisteren en wat een verhaal is het. Allerlei beelden, gevoelens gaan door me heen. Wat een mooi einde zit er aan je verhaal. De juiste woorden vind ik niet op dit moment, omdat beelden van vroegere bekende en verloren vrienden door mijn gedachten gaan.
   Ik zeg alleen :Het gaat je goed Toon!!!

Laat een reactie achter