Geplaatst in: ,

Podcast met Petra van de Vin

Eén van de meest intieme momenten die we allemaal mee gaan maken is de dood.  Hoe je er ook over denkt, er komt een dag dat we ‘het grote mysterie’ zelf mogen ervaren. Aan de ene kant is de dood iets heel tragisch en beangstigend en aan de andere kant kan het ook iets heel moois en magisch zijn. Welk verhaal vertel jij tegen jezelf over de dood? Ben je er bang voor of juist niet? Praat je er wel eens over met anderen en hoe zou je willen dat je eigen uitvaart eruit ziet? Het leven is vooral bedoelt om te leven maar we weten ook dat de dood soms een sluip- en scherpschutter kan zijn.

In deze uitzending praat ik met iemand die dagelijks met de dood bezig is en haar in al haar facetten tegen komt. Mijn gast is Petra van de Vin en zij is al ruim 16 jaar werkzaam als uitvaartbegeleidster. Welke invloed het Corona tijdperk op haar werk? Wat zijn de veranderingen in de uitvaart en wat zijn de nieuwe trends? Waar komt toch dat standaard stukje cake vandaan en welke rol speelt symboliek tijdens een begrafenis?petra van de vin

Daarnaast praten we over euthanasie, stervensbegeleiding, spiritualiteit en afscheid nemen. Hoe neem je afscheid van iemand die op het punt staat om te overlijden en bestaat er een ‘ideale manier’ van afscheid nemen? Is de dood, net zoals een geboorte, een wonder en welke bijzondere momenten doen zich wel eens voor tijdens een uitvaart?

Je kunt zeggen van de dood wat je wilt maar we hebben er allemaal mee te maken. Hoe meer we er ons in verdiepen en het aandacht geven des te meer we het een plaats kunnen geven en er minder bang voor hoeven te zijn.  Wil je meer weten over Petra bezoek dan haar website.

Much love,
marcel lahaije


 

Geplaatst in: ,

Laat een reactie achter