Geplaatst in:

Waarom angst ons tegenhoudt

Als je iets voor de eerste keer doet dan is dat altijd spannend! Zeker als je denkt dat je het niet kunt of wanneer je bang bent om uitgelachen te worden. Maar als een bepaalde gedachte tot je gekomen is in de vorm van inspiratie dan word het verdomd lastig om dat te negeren! Want stel je nou eens voor dat die ‘oproep tot avontuur’ een fluistering is van je ziel die je de weg wilt laten zien? Ga je het dan uit de weg omdat je het spannend vind of omdat je bang bent?

Vaak houdt angst ons tegen om de persoon te zijn die we graag willen zijn. Angst houdt ons tegen om uit te spreken wat we diep van binnen voelen maar niet durven te delen omdat we bang zijn om niet begrepen te worden, om uitgelachen te worden, om afgewezen te worden. Angst houdt ons tegen om de persoon te worden die we voorbestemd te zijn!

De uiteindelijke bestemming van angst is spijt en volgens mij is dat de ergste gedachte die je kunt hebben aan het einde van je leven: spijt hebben van de dingen die je niet gedaan hebt!

Deze filmpje is gemaakt tijdens een lezing waarin ik besloot om een liedje te zingen om angst te verdrijven en ik de zaal had gevraagd om mee te zingen. Spannend? Hell yes! Kan ik zingen? Hell no! Het gaat er niet om dat je KUNT zingen, het gaat erom DAT je zingt!

“When you let go of fear, The truth will appear, So simple and clear”

Much love,
marcel lahaije

Geplaatst in:

Laat een reactie achter