Geplaatst in:

Omgaan met belemmerende overtuigingen

Belemmerende overtuigingen. De dingen die we denken die ons tegenhouden om de held in ons verhaal te zijn. We hebben er allemaal last van.

Je kent het vast wel, je wilt heel graag iets doen maar dan is er dat stemmetje in je hoofd dat je gaat waarschuwen. “Doe het niet! Wie denk je wel dat je bent? Anderen zijn daar veel beter in! Je kunt dit niet! Je gaat op je bek! Je wordt uitgelachen! Je bent niet goed genoeg! En ongetwijfeld heb je zelf ook wel een paar voorbeelden uit je eigen leven.

Onbewuste belemmerende overtuigingen zijn vaak heel hardnekkig omdat ze een onderdeel zijn geworden van wie jij bent. Het is als het ware een programma dat continu in je hoofd afdraait. Dit waarschuwende stemmetje zal er altijd zijn maar wat kun je doen zodat jij de baas bent?

In onderstaand filmpje geef ik je mijn visie op dit hardnekkige ‘probleem’.

Enjoy,
marcel lahaije

Geplaatst in:

Laat een reactie achter