Geplaatst in:

Het is tijd om je draak te verslaan

Op mijn ontdekkingsreis heb ik mezelf opengesteld om met zoveel mogelijk mensen kennis te maken en een betekenisvolle relatie op te bouwen. Geen oppervlakkige gesprekken maar echte gesprekken over ´shit that matters´. Ik vind het fijn dat ik geleerd heb om me open en kwetsbaar op te stellen want het stelt me in staat om snel tot de kern van iemand te komen. Maar wat is de kern eigenlijk? Wat zijn de meest essentiële vragen die je iemand kunt stellen? Want als je die vragen aan iemand anders kunt stellen dan kun je ze ook aan jezelf stellen, nietwaar?

Afgelopen maandag had ik een mooi en inspirerend gesprek met een succesvolle ondernemer uit Maastricht. We hebben gesproken over zijn leven en hoe hij een periode heeft gehad waarin alles dat hij aanraakte in goud veranderde. Hij stond letterlijk aan de top. Maar we spraken ook over de moeilijke periodes in zijn leven. Over verlies, verdriet en de gevoelens die ontstaan als de mensen waar je het meeste van houdt je teleurstellen. Gevoelens die we allemaal kennen. Maar wat doen we met die gevoelens? Laten we ze ons leven bepalen of kiezen we ervoor om niet de tragische held in ons eigen verhaal te worden?

Ik geloof dat wij zelf de mogelijkheid hebben om te kiezen welk verhaal we tegen onszelf vertellen. We zijn meer dan onze gedachten en emoties. Diep van binnen is er ‘iets’ dat deze emoties en gedachten waarneemt en de keuze heeft hoe jij daar mee omgaat.

En ja, dat betekent inderdaad dat je de confrontatie met de lastige gedachten en emoties aan moet gaan. Angst zal aan je deur kloppen en als je de deur niet open doet dan komt hij terug en zal hij harder kloppen. Je kunt doen alsof je het niet hoort en vluchten in afleiding maar het geklop zal niet stoppen totdat jij besluit om de deur open te maken en de confrontatie met angst aan te gaan. Alleen al het feit dat jij de deur open maakt geeft jou de moed die je nodig hebt om angst te verslaan. En door de confrontatie met je angst aan te gaan zal je merken dat er iets anders in je tot leven gaat komen. Je moed wordt beloond met een kostbaar geschenk.

Mijn openhartige gesprek met de ondernemer uit Maastricht was voor ons beide een mooie ervaring. Ik heb bijna 6 uur kunnen genieten van zijn gezelschap en gastvrijheid en ik weet dat we in deze korte tijd een bijzondere band hebben opgebouwd. Als kers op de ijstaart liet hij me kennis maken met zijn passie die hem door de moeilijke periode in zijn leven heeft geholpen.

Ik geloof dat het vinden van je passie en talent de sleutel is naar een leven waarmee je de ‘shit storm’ kunt trotseren die ieder van ons op zijn pad tegen komt.

Geniet van jouw reis,

 

Geplaatst in:

Laat een reactie achter