Geplaatst in:

De levende doden zijn onder ons

De levende doden zijn onder ons. En meestal reizen ze in groepen, zelden alleen. Je ziet ze elke ochtend met hun auto’s in de file staan op weg naar hun ‘place of business’. Ze zitten in de trein of tram te staren naar hun recentelijk aangeschafte Iphone. Veilig en hermetisch afgesloten van de buitenwereld. Contact met de andere levende doden vermijden ze liever.

Eenmaal aangekomen op hun bestemming zitten ze opgesloten met hun lotgenoten in een elektronisch klimaat geregelde werkomgeving. Hun kostbare tijd brengen ze door met werkzaamheden om de droom van iemand anders uit te laten komen wiens doel het is om zoveel mogelijk geld te vergaren. In de weekenden zijn ze vaak te vinden in de winkelstraten van de steden waar ze zich vergapen aan de nieuwste gadgets bij elektronicagiganten. Daar vinden zij tijdelijk genot in een eeuwig durende roes.

De passende beloning voor dit tragische leven is dat de levende doden hun lot één keer per jaar kunnen ontvluchten. Samen met de rest mogen ze proeven van een ander leven in exotische oorden. Ver weg van de dagelijkse ontberingen, niet wetende hoe zij zich los kunnen maken van hun ketens.

Maar er is ook een groep mensen die zich losgemaakt heeft van de levende doden en weten dat het niet zo hoeft te zijn. Vaak beginnen zij als éénling en worden ze niet begrepen door hun omgeving. Ze staan er alleen voor en stellen zich open en kwetsbaar op omdat ze weten dat dit de enige manier is om in contact te komen met lotgenoten. Het pad dat zij verkiezen te bewandelen is geen makkelijk pad en zit vol met gevaren. En de reis die zij afleggen gaat onherroepelijk gepaard met vallen en struikelen.

Hun gezichten zijn ontsierd door vuil, zweet en tranen. En onderweg zullen zij fouten en vergissingen maken omdat dat nu eenmaal de weg is. Met groot enthousiasme en toewijding geven zij zichzelf omdat zij geloven in het hogere doel dat zij nastreven. Als zij eenmaal op hun bestemming aankomen vieren zij in het beste geval de triomfen van hun overwinning. En als zij falen of verliezen dan doen ze dat met opgeheven hoofd want zij zullen nooit tot de bange, levende doden behoren.

Tot welke groep behoor jij?

Much love,

Geplaatst in:

Laat een reactie achter