Geplaatst in:

Het leven is een speeltuin

Wat wil jij doen met de tijd die jou gegeven is?

Zeg eens eerlijk, is dat een vraag die jij jezelf wel eens stelt? Of leef je min of meer op automatische piloot en zijn je dagen gevuld met ingrediënten die nagenoeg altijd hetzelfde zijn? Work, eat, sleep & repeat, aangevuld met sociale verplichtingen in de weekenden en af en toe een hoogtepunt in de vorm van een vakantie of weekendje weg. Eigenlijk is de ene week/maand/jaar een kopie van de voorgaande week/maand/jaar. Is dat echt hoe jij je tijd wilt doorbrengen? Een veilig, comfortabel leven is net zoals Michael Jackson: it sounds okay but it’s all fucked up!

Ik wil de persoon in jou aanspreken die verantwoordelijk is voor het avontuur in jouw leven. Misschien ken je hem wel: het is dat kind dat onbezonnen speelde en nergens het gevaar in zag. Het kind dat nieuwsgierig door het leven ging en nieuwe dingen wilde ervaren. Het kind dat vreemde mensen aansprak en hen verwelkomde als nieuwe vrienden. Het kind dat zich niks aantrok van bestaande conventies en regels hoogstens interpreteerde als richtlijnen.

Zo’n 6 jaar geleden kreeg ik mijn wake-up call en besloot ik om de ingrediënten in mijn leven te veranderen. Op dit moment voel ik mij als Alice in Wonderland en rol ik van het ene avontuur naar het andere. Mijn kijk op de wereld is verandert en de enige beperking die ik ervaar is mijn eigen fantasie. Ik verwelkom nieuwe mensen en nieuwe ervaringen in mijn leven en sta open voor nagenoeg alles. Overigens lopen niet alle nieuwe ervaringen even goed af maar meestal kan ik er achteraf hartelijk om lachen.

Eigenlijk wordt ons denken beperkt door de dingen die we weten. Er zijn dingen die we weten, er zijn dingen waarvan we weten dat we ze niet weten en er zijn dingen waarvan we niet weten dat we ze niet weten. En de enige manier om erachter te komen wat we niet weten is door niet te denken maar door te voelen of te ervaren. Ik kan je immers wel proberen te vertellen hoe het is om verliefd te zijn maar mijn woorden zullen nooit de impact hebben van de ervaring zelf, nietwaar? En het creëren van zoveel mogelijk ervaringen zullen bijdragen aan je leerproces waardoor je kader van denken alleen maar groter wordt en daarmee de wereld waarin jij leeft.

Geniet van je tijd en bedenk dat het leven een speeltuin is met een beperkte houdbaarheidsdatum!

Much love,


“The world is a playground. You know that when you’re a kid. But somewhere along the way everyone forgets it…”

Geplaatst in:

Laat een reactie achter