Geplaatst in:

Niets is wat het lijkt

In tegenstelling tot wat we meestal zien op Facebook is het leven niet alleen sunshine, rainbows & unicorns.

Gisteren werd ik geconfronteerd met een stevige portie teleurstelling en om eerlijk te zijn was het al weer een tijdje geleden dat ik hem zo scherp en diep voelde. Terwijl ik bezig was om het teleurstellende nieuws te verwerken en nadacht over hoe ik het slechte nieuws aan mijn vrouw zou vertellen viel mijn oog op een kaartje dat op een krukje lag en wat ik nog niet eerder had gezien. Ik raapte het kaartje op, zag wat er op stond en ik voelde meteen de scherpe en donkere randjes bij me wegvallen. Het was alsof er ruimte ontstond voor meer ‘licht’.

Het is bijzonder om weer te mogen ervaren hoe een ‘sign of the Universe’ je in één klap op andere gedachte kan brengen. Als niets is wat het lijkt, wat is het dan wel? Ik mag graag geloven dat deze teleurstelling een ‘contrast emotie’ is. In één moment ervaar ik heel sterk datgene wat ik absoluut niet wil ervaren en tegelijkertijd word er een hele sterke emotie van verlangen geboren. Het is me niet alleen kristalhelder geworden wat ik wel graag wil hebben maar de emotie van verlangen is vele malen krachtiger geworden. En zoals de legendarische Tony Robbins altijd zegt “where focus goes, energy flows”.

Negatieve ervaringen zullen altijd blijven bestaan maar kijk eens of je ze de volgende keer kunt gebruiken om te ontdekken welk verlangen er tegelijkertijd ontstaat en richt daar je energie op.

Niets is wat het lijkt

Geplaatst in:

Laat een reactie achter